Elke maand gaat Holland ConTech & PropTech in gesprek met techbedrijven. Deze keer werden de vragen gesteld aan Marlijn en Jacques. Lees hieronder het hele interview.

Technologie, innovatie en digitalisering vernieuwen de bouw- en vastgoedsector en bieden grote kansen voor organisaties om nieuwe business te creëren. Leden van Holland ConTech & PropTech, een netwerk voor bouw- en vastgoedprofessionals, zijn hier dagelijks mee bezig. Holland ConTech & PropTech sprak met de oprichters en CEO’s van Dapple: Marlijn Noorlander en Jacques van der Krogt.

Wie zijn Marlijn Noorlander en Jacques van der Krogt?    
“Wij zijn de oprichters van Dapple, willen vooruit met de sector en leggen de lat dus behoorlijk hoog. Samen zijn wij goed voor meer dan 30 jaar ervaring in de vastgoed-, bouw- en installatiesector. Jacques is gefascineerd door innovatie en alles wat te maken heeft met gebouwen en technologie. Bij Marlijn staat het maatschappelijk-belang vaak centraal. Dit zorgt voor een soms onverwachts, maar ijzersterk duo die vastbesloten zijn de vastgoedsector op te schudden.”

“Acties die bijdragen aan onze visie: een duurzame economie met circulair vastgoed”

Wat doet Dapple?
“De vastgoedsector moet verder. In verduurzamen én digitaliseren. Maar organisaties hebben vaak nog geen idee hoe! Wij helpen organisaties met het verduurzamen van hun vastgoed en zorgen dat zij tegelijkertijd ook nog kunnen sturen op financieel-, maatschappelijk- én functioneel rendement.”

Hoe het allemaal begon..
“De laatste jaren zijn we beide voornamelijk bezig geweest met de invloed van technologie en data op de sector. Want wat gaat nou de impact zijn hiervan op de sector? We zagen al snel dat als je technologie inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen, je echt mooi resultaten kunt bereiken. Acties die bijdragen aan onze visie: een duurzame economie met circulair vastgoed. We zijn nu zelfs zover dat we met onze tool het verduurzamen van vastgoed ook rendabel kunnen maken!”

Het businessmodel en ideale klant
“We zijn een circulair techbedrijf wat betekent dat we gebruik maken van technologie en data. Ons businessmodel is ‘what you see is what you get’. Geen verrassingen maar transparantie en duidelijkheid. We zijn er dan ook trots op dat we de vastgoedsector op vernieuwende wijze (advies in een product voor een vaste prijs) verder kunnen brengen.”

Dapple wil als organisatie in gesprek komen met alle organisaties en vastgoedprofessionals die een stevige, duurzame en financiële basis willen leggen onder hun vastgoed en investeringsbeslissingen. Dus organisaties die échte duurzame stappen willen zetten en opzoek zijn naar financieel-, maatschappelijk- én functioneel rendement. De oprichters merken dat voor veel bedrijven dit een nieuwe business is waarbij in samenwerking grote impact kan worden gemaakt. 

“We willen nog meer ‘agile’ werken en altijd flexibel blijven”

Omgaan met Covid-19
“We waren nog geen jaar onderweg. Die eerste weken waren echt even schakelen. Wat gaat er gebeuren, wat moeten we doen, waar doe je goed aan? Een voordeel was dat we met ons bedrijf al volledig online opereerden dus makkelijk de switch konden maken naar thuiswerken, maar ondanks dat moesten we toch onze propositie aanpassen. Dat hebben we gedaan. En hoe!

Wat we vooral geleerd hebben is dat we nog meer ‘agile’ willen werken en altijd flexibel willen blijven met ons bedrijf. Je hebt het gezegde van Darwin: “Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.” Iets wat we de afgelopen periode ook echt gezien en ervaren hebben!”

Wat is de volgende uitdaging?
“Die volgende stap ligt voornamelijk bij ons. We willen dus vooruit met de vastgoedsector, maar dat begint met de sector inzicht geven en kennisontwikkeling op het gebied van technologie en duurzaamheid. En niet te vergeten met het doorrekenen van de impact van duurzame investeringen en beheer. We hebben hiervoor een masterclass en workshop ontwikkeld die bijdraagt in die kennisontwikkeling en zorgt voor inzicht. De volgende stap is dat deze kennis toegankelijk is voor elke vastgoedprofessional en we met elkaar vooruit kunnen”

Dapple geeft aan daar het één en ander voor nodig te hebben, namelijk beleggers, vastgoed financierders, vastgoedbeheerders en vastgoedeigenaren die;

  • Impact willen maken met duurzame investeringen en beheer;
  • Vraagstukken hebben rondom het verduurzamen van vastgoed;
  • De portefeuille willen analyseren op kansen tot verduurzaming;
  • De portefeuille willen aansturen op financieel-, maatschappelijk- en functioneel rendement.

Waar ben je het meest trots op dat je bereikt hebt?
“De naamsbekendheid die we nu al hebben opgebouwd. We zijn net 1,5 jaar onderweg en benaderen een toch wel conventionele markt met een nieuw product op een manier die zij niet gewend zijn. Best wel een uitdaging. Maar als je dan ziet met welke organisaties wij als klant hebben, dan mogen we absoluut trots zijn op ons team!”

Waarom zijn jullie aangesloten bij Holland ConTech & PropTech?
“De initiatieven voor startups. HCP geeft startups vaak een podium en initieert vaak challenges die ervoor zorgen dat je de mogelijkheid krijgt om bijvoorbeeld te pitchen voor grotere bedrijven. Daarnaast heb je als startup behoefte aan een community. HCP zorgt ervoor dat leden met elkaar meedenken en elkaar versterken.”